Get Adobe Flash player

Mega Meike 24

Waar moeten we beginnen? Er is de afgelopen weken zoveel gebeurd…laten we beginnen we bij kuur 4.

Half oktober was Meike weer voor 2 weken opgenomen voor de zware 4e kuur, de kuur die bestaat uit 2 delen waarvan 1 week antibodies met IL-2 samen (zie blog kuur 2 voor meer uitleg). De eerste week ging op wat koorts en een lichte allergische reactie na goed, de week erna was een stuk pittiger! Elke dag weer kreeg Meike een allergische reactie, en die allergische reacties waren behoorlijk heftig. Grote rode bulten in haar nek en op haar borstkas die zich razendsnel uitspreiden. Daarbij kreeg ze ook een droge hoest. De bulten op zich zijn niet zo heel zorgwekkend, de droge hoest echter wel. Dit betekent namelijk dat die bultjes waarschijnlijk ook in haar luchtwegen zitten, waardoor haar luchtwegen vernauwen. De antibodies worden dan ook meteen te gestopt (tijdelijk) en alle anti allergie medicijnen uit de kast getrokken. Gelukkig waren de hoest en de bulten daarmee redelijk snel weer weg en konden de antibodies na 2 uur ongeveer weer herstart worden. Met name de tweede week was een spannende en slopende week, maar onze kleine dappere Meike heeft het goed gedaan! Na de 4e kuur hadden we 3 weken vrij van het ziekenhuis, dus genoeg tijd voor leuke dingen. Meike haar oom is een weekje geweest en we zijn naar New York geweest! Genoeg leuke dingen dus om bij te tanken voor de laatste kuur in het ziekenhuis, kuur 5.

Maandag 11 november is Meike opgenomen voor kuur 5 en deze kuur is zowaar zonder allergische reacties verlopen. Door de grote hoeveelheid anti allergische medicijnen icm pijnmedicatie was Meike aan het eind van de dag wel behoorlijk te kluts kwijt, de medicijnen stapelden zich op in haar lijfje waardoor ze tijdens haar slaap een beetje begon te hallucineren. Gelukkig over leuke dingen en liever dat dan levensbedreigende allergische reacties. De artsen waren erg tevreden over hoe ze het heeft gedaan, en ook over hoe goed en sterk ze eruit ziet.  Inmiddels zijn we alweer een dag thuis van deze kuur, dat betekent dus dat we klaar zijn met de ziekenhuisopnamen en kuren hier!!!! Beter nog, dit was onze laatste week in een ziekenhuis slapen na bijna 1.5 jaar meerendeel van de tijd in ziekenhuizen geslapen te hebben. Wat een mijlpaal! Gisteren hebben we de laatste controle en het eindgesprek met de artsen gehad. Alle bloedwaarden zijn goed en ze zijn heel tevreden over Meike, ze vinden dat ze er goed en sterk uitziet! Meike is ook een van de weinigen kindjes die de artsen 2 dagen na een kuur hebben zien rennen en druk doen. Meike liet gisteren haar mooie karaktertje ook weer zien door de 2 artsen mee te nemen in haar spel ‘daar komt een monster!’ en samen met hen over de gangen te rennen en te vluchten voor het monster (lees: papa) 😉 

 

Wat heeft Meike het fantastisch gedaan, ontzettend trots zijn wij op haar en hebben heel erg veel bewondering voor ons meisje. Zo klein als ze is, zo groots heeft ze zich gedragen tijdens deze hele periode. Klein maar oh zo dapper! Nu is het tijd om naar huis te gaan….Meike weer ‘gewoon’ kind te laten zijn en te laten spelen met haar vriendjes en vriendinnetjes. Want wat mist ze dat! En wij missen thuis natuurlijk ook heel erg.

 

Als we eenmaal thuis zijn hebben we nog een laatste kuur, die bestaat uit het slikken van bepaalde medicijnen. Ook zullen we nog naar het ziekenhuis moeten voor de nodige controles en natuurlijk de ‘eind’ onderzoeken om te kijken of Meike nog schoon is. Maar voor nu is het hier in Amerika mooi geweest, de tickets zijn geboekt en over 3 weken vliegen we naar huis! En we vliegen niet met z’n drietjes maar met z’n viertjes naar huis, alleen voor de vierde passagier hoeven we (nog) geen ticket te boeken 😉 Meike wordt namelijk grote zus in mei!!! 

 

 

mm24

5 reacties op Mega Meike 24