Get Adobe Flash player

Mega Meike 23

Weer een mijlpaal bereikt, Meike is nog steeds schoon! Fantastisch nieuws, nieuws wat we nodig hebben voor de laatste loodjes. Na 3 kuren is er een tussentijdse evaluatie met scans (mibg en ct) en een beenmergpunctie. En alles is in orde.

Zoals de artsen hier weleens zeggen, het is een behoorlijke “rocky road” en “never let your guards down”. En dat hebben we weer mogen ervaren. Even een beenmergpunctie afgelopen week werd een lange dag vol vervelende verrassingen. Iedereen reageert anders, sommige bijverschijnselen hebben de artsen hier ook nog nooit gezien omdat dit nou eenmaal geen eenvoudige behandeling is die al tientallen jaren wordt gegeven. Dat maakt alles zo extra spannend.

 

Kuur 3 verliep best goed. Goed voor ons, inmiddels als ervaringsdeskundigen, aangezien er best wel weer een aantal momenten waren waarbij het adrenaline level in een zeer korte tijd tot het maximum opliep. Van de antibodies kunnen je vaten gaan lekken en kun je dus vocht vast houden. Binnen een dag had Meike alweer een kilo vocht verzameld en hield iedereen haar goed in de gaten of het vocht niet op plekken zat wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Na een paar dagen was ze zelfs 2,5 kilo zwaarder. Elke middag was het wel weer vechten tegen een allergische reactie. Hoge hartslag en zwellingen. De maximale antihistamine medicaties hielden dit onder controle. Ook hier moet je er met je neus bovenop blijven zitten omdat de situatie met de minuut kan veranderen. Door op tijd te reageren kon alles dus gewoon doorlopen en werden vervelende situaties uitgesloten.

 

Het enige wat erg vervelend was was dat de naald voor in Meike d’r PAC niet in het kastje werd geprikt maar ernaast en dwars door haar borst heen. In alle staten ben je dan…. Nee, vriendinnen gingen ze niet niet worden, Meike en de betreffende zuster. Dat liet Meike wel merken elke keer toen ze binnen kwam.

 

Inmiddels zijn we vandaag aan kuur 4 (2 weken) begonnen. Toch weer spannend, elke keer is weer anders. En Meike reageert behoorlijk heftig op de antibodies. Gelukkig heeft Meike tussen de kuren door, buiten wat vermoeidheid, nergens last van. Ze is vrolijk, actief en ontwikkelt verder goed. We moeten alleen goed oppassen met de felle zon. Door de medicijnen die ze krijgt is haar huid dunner en gevoelig. Goed smeren en bedekken dus want het is hier nog steeds rond de 25-30 graden. Wederom waren de artsen weer onder de indruk van d’r energieke en vrolijke humeur. Ze doet het heel goed!

 

En wat is het hier toch elke keer weer hetzelfde. Alles word hier 10 keer door 5 verschillenden artsen / verpleegkundigen gevraagd, elk potje en spuitje heeft hier een afdeling en een chef waardoor het hier in de kamer soms drukker is dan in de rij bij de Efteling. Op elke hoek staat beveiliging. Kosten noch moeite worden gespaard. Ook de kamers zijn hier erg bijzonder. Of de kamer is zo groot dat er nog wel 2 bedden bij passen, of zo klein dat er geen bed voor een ouder in past. Overigens wel erg fijn dat het allemaal 1 persoons kamers zijn.

Dagelijks overleg, doktoren die het liefst met z’n vieren met hun stethoscoop tegelijk willen luisteren, er zit zo veel achter een dag behandeling. Bijzonder soms hoe alles gaat maar ze is zeker wel in goede handen. Artsen zijn heel kundig, nemen echt de tijd voor je en iedereen  weet precies wie Meike is en waar ze staat. Daar waar er in Nederland nog weleens een foutje wordt gemaakt, wordt hier alles dubbel gecontroleerd in deze claim cultuur. Alle dopjes en slangetjes worden druk gepoetst want als je in het ziekenhuis een infectie oploopt dan betaalt de verzekering het ziekenhuis niet. En ergens is dat wel weer prettig dat ze daar wat panisch om zijn, een infectie is minimaal 2 weken doodziek op bed. Dat hebben we al meegemaakt…

 

Gelukkig is hier in de omgeving genoeg te doen voor ons drieën om het ziekenhuis en alle spanning te verdringen en echt even te kunnen genieten van het moment. Voor kuur 3 zijn we in een natuurpark geweest. Daar waar we in Nederland eropuit gaan voor een eekhoorntje in de achtertuin lopen hier de herten en beren voorbij als je de gordijnen open deed. Dat houdt de positieve energie goed op pijl, het beste medicijn.

 

Het gaat om het eindresultaat, nog even doorbijten, al is het steeds toch weer een flinke aanslag. Maar met dit goede nieuws in onze gedachten en het zien van een sterke Meike kunnen we deze laatste loodjes ook aan!

 

Ook ons heeft het droevige nieuws bereikt dat 2 lotgenootjes van Meike hun strijd hebben moeten opgeven. Wij wensen de families heel veel sterkte en kracht toe.

mm23