Get Adobe Flash player

Mega Meike 18

We hebben het diepste dal gehad, er is licht in de duisternis, er is land in zicht…..en zo kunnen we nog wel even doorgaan!! Meike haar beenmerg is wakker geworden, en goed ook! Sinds donderdag zijn de bloedwaarden aan het stijgen en is Meike haar lijfje bezig met herstellen. De koorts lijkt weg te zijn, haar ademhaling is rustiger en hartslag is lager. Langzaam aan, stapje voor stapje maar wat een opluchting!!

Maar voordat Meike aan de klim kon beginnen werd de dip nog dieper. Tijdens het schrijven van ons vorige blog dacht ik niet dat Meike nog dieper in de dip zou raken maar dat gebeurde wel. Meike kreeg nog meer pijn en last van de kapotte slijmvliezen dus is ervoor gekozen om naast de paracetamol extra pijnstilling (morfine en ketamine) te starten via het infuus. Ook zijn alle medicijnen die zij eerst nog via de sonde kreeg omgezet in medicijnen via het infuus. Alles om haar maag en darmen zo min mogelijk te belasten. Begin van de week kreeg Meike weer hoge koorts die bleef aanhouden en liep de ontstekingswaarde (meetbaar in haar bloed) hoog op. Dit zou betekenen dat er een infectie in het lichaam zit en een infectie zonder enige afweer betekent antibiotica. Maar die kreeg ze al dus uit voorzorg hebben ze 2 nieuwe soorten antibiotica gestart. Omdat Meike ruim een week hoge koorts had is er een CT scan gemaakt van de longen om te onderzoeken of er misschien een schimmel in de longen zat. Gelukkig was dit niet het geval. Ook na meerdere bloedkweken bleek er niets meer te zitten. De hoge koorts was waarschijnlijk ook een reactie op de heftig ontstoken slijmvliezen. Dagelijks een bloedneus, bloeding in haar keel wat niet stopte en dus 6 dagen elke dag een transfusie van bloedplaatjes om ervoor te zorgen dat het bloeden weer stolt. Het waren loodzware dagen….In al die dagen veel moeten afwachten en konden geen zekerheid krijgen van de artsen en verpleging, want niemand wist niet waar het naartoe zou gaan met Meike. Die onzekerheid was verschrikkelijk. Maar deze dagen lijken voorbij te zijn!

Meike praat bijna niet door de pijn in haar mond en is ontzettend moe, we slijten de dagen met filmpjes kijken en veel slapen. We zijn continu in de buurt bij haar omdat ze regelmatig ongemakkelijk is door alle bijwerkingen. De verzorging voor ons is nu ook extra intensief. Verpleging is immers voornamelijk voor de medische handelingen. Omdat Meike nog steeds vrijwel geen voeding (5 ml per uur) kan verdragen krijgt zij nog voeding via het infuus. Maandag gaan we kijken of we de voeding via de sonde kunnen ophogen en de TPV kunnen stoppen. We hebben gisteren een poging gedaan om weer meer sonde voeding te geven maar Meike haar maag is nog te kapot om de voeding te kunnen verwerken. De eerste stappen naar herstel zijn in elk geval gezet. Vanmiddag had ze een opleving, ze kreeg babbels en heeft even met de iPad gespeeld. Het was maar voor even, maar zo ontzettend fijn aangezien we al ruim een week ons vrolijke meisje missen…..Nog even volhouden, we zijn er bijna!

mm18

9 reacties op Mega Meike 18

 • Mirjam schreef:

  Wat fijn om te horen dat het weer iets beter gaat met Meike!ik ken jullie niet,maar
  Jullie vorige blog las ik vorige week zaterdag, net voordat ik naar bed ging, ff facebook checken…. Dat had ik beter niet kunnen doen….. Het ging niet meer uit mijn hoofd, die nacht niet, nee helemaal niet meer……we hadden net die dag de 5e verjaardag van mijn dochter gevierd, met zoveel gezelligheid en plezier, wat een schril contrast…..ik sta weer met beide benen op de grond, en wens jullie uit het diepst van mijn hart, dat Meike beter wordt, dat is mijn MEGA wens voor jullie!

 • Ine schreef:

  wat heb ik een bewondering voor dat klein ukkie. Ik wens jullie allemaal veel sterkte en alle goeds dat wenselijk is.
  Carpe Diem

 • Ellen schreef:

  Dag lieve mensen,

  Wat was ik opgelucht om dit bericht vandaag te lezen! De radiostilte duurde maar en duurde maar en Meike was niet uit mijn gedachten na de laatste blogpost.

  Ik hoop met heel mijn hart dat ze de weg omhoog vasthoudt en dat het weer een stapje dichterbij haar volledige herstel is.

  Geniet van elkaar, ondanks alles!

  Lieve groet,
  Ellen

 • Els en Floortje schreef:

  Wat ben ik blij te lezen dat Meike de bocht heeft genomen naar herstel. Arme meid, wat moet zo’n lijfje toch allemaal verdragen. Ik hoop enorm voor jullie dat het herstel zich doorzet. Heel treffend, die foto met alle infuuspompen. Pffff….Nog even volhouden inderdaad!

  Groet, namens Floortje,

  Els.

 • Merel Hazelhoff schreef:

  Hee lieverds,

  Wat een verschrikkelijke tijd maken jullie door, maar ik ben superblij om te horen dat ze nu weer een beetje opkrabbelt. Ik heb heel veel bewondering voor jullie! Heel veel sterkte en ik denk aan jullie! Dikke kus Merel

 • Jan en Ada schreef:

  Fijn om te lezen dat de weg omhoog er weer is, geeft weer even iets van ontspanning !:)

 • Carfita schreef:

  hoi,

  ik weet niet wat ik precies moet zeggen maar sinds jullie verschrikkelijke nieuws bekend is gemaakt op de kinderopvang van meike hebben wij wel even moeten slikken en zijn de nodige tranen gevallen om meike. Zo raar, het is ineens geen ver van ons bed show… We willen jullie in ieder geval laten weten dat we erg met jullie mee leven. We volgen jullie blog al vanaf het begin. We zijn erg blij met het nieuws dat het beter gaat met Meike. We zijn blij met het nieuws dat het wat beter gaat met Meike en dat ze langzaam maar zeker op krabbelt. Meike is gelukkig een taaie meid. Nogmaals we leven nog steeds erg met jullie mee en vragen nog met regelmaat of er nog nieuws is over Meike.

  Heel veel sterkte en hou vol Meike, je komt er wel!

  Groetjes familie Abascal

 • Driena schreef:

  Beste ouders van Meike,

  Via, via op jullie blog gekomen en gelezen.
  Wat erg…wat heftig..wat..wat…..
  geen worden voor, als je zelf moeder bent van 2 grote en 1 kleine dochter en een kleindochter + 1 op komst kan je iets voelen wat dat moet zijn.
  Je kind zo ziek, zoveel pijn zo …..
  Ach wat moet ik nog zegen.

  Hoe is het numet jullie leive kleine Meike?????

  Wens jullie heel veel sterkte

 • Esther schreef:

  IK hoop dat alles de goede kant op blijft gaan met jullie kleine meid…ik leef mee…jullie kleine vechtertje.Trots..