Get Adobe Flash player

Mega Meike 18

We hebben het diepste dal gehad, er is licht in de duisternis, er is land in zicht…..en zo kunnen we nog wel even doorgaan!! Meike haar beenmerg is wakker geworden, en goed ook! Sinds donderdag zijn de bloedwaarden aan het stijgen en is Meike haar lijfje bezig met herstellen. De koorts lijkt weg te zijn, haar ademhaling is rustiger en hartslag is lager. Langzaam aan, stapje voor stapje maar wat een opluchting!!

Maar voordat Meike aan de klim kon beginnen werd de dip nog dieper. Tijdens het schrijven van ons vorige blog dacht ik niet dat Meike nog dieper in de dip zou raken maar dat gebeurde wel. Meike kreeg nog meer pijn en last van de kapotte slijmvliezen dus is ervoor gekozen om naast de paracetamol extra pijnstilling (morfine en ketamine) te starten via het infuus. Ook zijn alle medicijnen die zij eerst nog via de sonde kreeg omgezet in medicijnen via het infuus. Alles om haar maag en darmen zo min mogelijk te belasten. Begin van de week kreeg Meike weer hoge koorts die bleef aanhouden en liep de ontstekingswaarde (meetbaar in haar bloed) hoog op. Dit zou betekenen dat er een infectie in het lichaam zit en een infectie zonder enige afweer betekent antibiotica. Maar die kreeg ze al dus uit voorzorg hebben ze 2 nieuwe soorten antibiotica gestart. Omdat Meike ruim een week hoge koorts had is er een CT scan gemaakt van de longen om te onderzoeken of er misschien een schimmel in de longen zat. Gelukkig was dit niet het geval. Ook na meerdere bloedkweken bleek er niets meer te zitten. De hoge koorts was waarschijnlijk ook een reactie op de heftig ontstoken slijmvliezen. Dagelijks een bloedneus, bloeding in haar keel wat niet stopte en dus 6 dagen elke dag een transfusie van bloedplaatjes om ervoor te zorgen dat het bloeden weer stolt. Het waren loodzware dagen….In al die dagen veel moeten afwachten en konden geen zekerheid krijgen van de artsen en verpleging, want niemand wist niet waar het naartoe zou gaan met Meike. Die onzekerheid was verschrikkelijk. Maar deze dagen lijken voorbij te zijn!

Meike praat bijna niet door de pijn in haar mond en is ontzettend moe, we slijten de dagen met filmpjes kijken en veel slapen. We zijn continu in de buurt bij haar omdat ze regelmatig ongemakkelijk is door alle bijwerkingen. De verzorging voor ons is nu ook extra intensief. Verpleging is immers voornamelijk voor de medische handelingen. Omdat Meike nog steeds vrijwel geen voeding (5 ml per uur) kan verdragen krijgt zij nog voeding via het infuus. Maandag gaan we kijken of we de voeding via de sonde kunnen ophogen en de TPV kunnen stoppen. We hebben gisteren een poging gedaan om weer meer sonde voeding te geven maar Meike haar maag is nog te kapot om de voeding te kunnen verwerken. De eerste stappen naar herstel zijn in elk geval gezet. Vanmiddag had ze een opleving, ze kreeg babbels en heeft even met de iPad gespeeld. Het was maar voor even, maar zo ontzettend fijn aangezien we al ruim een week ons vrolijke meisje missen…..Nog even volhouden, we zijn er bijna!

mm18

9 reacties op Mega Meike 18