Get Adobe Flash player

Mega Meike 17

Het dal waar Meike doorheen gaat is diep….ontzettend diep….en wordt mogelijk nog dieper zeggen de artsen en verpleegkundigen. Ze heeft op de dag van de stamcelreinfusie koorts gekregen en er zijn 2 bacteriën gevonden in haar bloed. Direct gestart met de antibiotica. Haar temperatuur, bloeddruk en hartslag waren hoog maar lijken inmiddels stabiel alleen hebben de nieren van Meike het erg zwaar door de chemo en de antibiotica. Haar nieren werken minder goed waardoor ze dus minder plast, afvalstoffen kunnen haar lichaam niet uit. Ook zijn er spoortjes van bloed gevonden in haar urine wat erop kon wijzen dat de nieren een beetje bloeden maar het zou ook kunnen dat dit van de blaas zelf af komt. De afgelopen dagen mocht Meike daarom niet teveel vocht zelf drinken en dat was echt heel vervelend voor haar want ze heeft verschrikkelijke dorst. Daarbij komt dat ze de taaie brokken slijm niet wegkrijgt en slokjes water wil om te spoelen.

 

Om er achter te komen wat er met de nieren is hebben ze bloed afgenomen en een echo gemaakt. Ze waren bang dat Meike mogelijk een bloedpropje in de nier had zitten maar gelukkig ziet alles er goed uit op de echo. Uit het bloed onderzoek blijkt echter dat Meike een veels te hoge concentratie (spiegel) antibiotica in haar bloed heeft. Ze vermoeden nu dat de zware chemo icm een bepaalt soort antibiotica ervoor heeft gezorgd dat Meike haar nieren een flinke stoot hebben gekregen en daardoor minder goed werken nu. De antibiotica is gestopt (er zit immers voldoende in haar bloed) en ze krijgt weer iets meer vocht. Ze hopen nu dat de nieren weer aan het werk gaan om de afvalstoffen en teveel aan antibiotica af te voeren.

 

Gisteren heeft Meike weer een bloedneus gehad maar deze was met een transfusie van bloedplaatjes gelukkig redelijk onder controle (als je het vergelijkt met de bloedneus die ze na kuur 6 had). Wel zijn we ruim 2 1/2 uur bezig geweest om de bloeding te stoppen. Omdat haar neus ook vandaag weer een beetje begon te bloeden krijgt ze vandaag weer een transfusie. Inmiddels is ook de voeding via het infuus gestart. Meike krijgt al een halve week geen voeding binnen via de sonde en zelf eten doet zij ook niet. Om te voorkomen dat ze teveel voedingsstoffen misloopt wordt er tijdelijk voeding via het infuus gegeven. Ze wordt door een team van specialisten gelukkig goed in de gaten gehouden.

 

Dat deze kuur zwaar zou zijn wisten we, maar niemand had ons kunnen voorbereiden op dit diepe dal. Mijn hart doen zo vreselijk veel pijn als ik mijn meisje met angstige ogen naar ons zie kijken en ze angstvallig mijn hand vasthoudt, als ze verlangt naar water omdat haar mond vol blaasjes zit en ik haar slechts een klein slokje mag geven, als ik de velletjes van opengesprongen blaasjes van haar lippen haal, als ze in elkaar duikt van de pijn en er een traan over haar wang rolt als ze moeten spugen door de kapotte slijmvliezen in haar maag en darmen, als ze steeds wegzakt van vermoeidheid maar niet in slaap durft te vallen omdat ze de controle kwijt is.  Vooralsnog zijn we machteloos en is het inmiddels bekende woord ‘afwachten’ alweer meerdere keren gezegd. Nu kunnen we niks anders doen dan liefde geven….zeggen dat we van haar houden, dat we trots op haar zijn, dat ze het goed doet, handje vasthouden, haar verzorgen en er dag en nacht zijn voor ons mooie dappere meisje.

 

Ons heeft ook het verschrikkelijk verdrietige nieuws bereikt over Esmee, een lotgenootje van Meike. Zij is afgelopen nacht onverwachts overleden….Afgelopen week hebben Esmee en Meike nog samen gespeeld tijdens de kuur en hebben wij met de ouders gesproken over Amerika. En dan ineens is alles anders……Wij wensen haar ouders, broertje en zusjes heel erg veel sterkte met het verlies van hun parel Esmee.

 

Liefs Richard, Mirjam & Meike

 mm17-image

4 reacties op Mega Meike 17