Get Adobe Flash player

Mega Meike 16

Even een tussentijdse update mbt deze laatste zware chemo. Zo zwaar dat na een paar dagen meike d’r afweer al plat gelegd was. Meike heeft veel gespuugd, veel pijn en koorts….ze krijgt nu zware antimisselijkheid medicatie, antibiotica, paracetamol en lichte vorm van morfine om de boel enigszins onder controle te kunnen houden. Voeding krijgt ze al een paar dagen nagenoeg niet meer binnen. Het is afwachten hoe dit alles zich verder gaat ontwikkelen en waar die koorts vandaan komt. Kan zijn dat het er bij hoort vanwege de zware kuur maar kan ook een bacterie/virus/schimmel zijn wat dan gevaarlijk is in deze conditie.

Gisteren heeft Meike een stamcel transplantatie gehad. Haar eerder geoogste stamcellen moeten haar binnen nu en 2 weken uit dit vreselijk diepe dal laten klimmen. Een bijzondere gebeurtenis, veel artsen erbij ivm complicaties maar ook omdat het niet heel veel voorkomt. Nadat de ingevroren stamcellen waren ontdooit liet de arts de cellen handmatig en zo snel mogelijk inlopen. Dit is gelukkig allemaal goed verlopen. De tijd zal het leren. En tot die tijd moeten we de heftige bijwerkingen met medicatie en een flinke dosis afleiding de kop indrukken. De hele dag door zijn we zelf medicatie aan het spuiten en loopt de verpleging in en uit voor alle medicatie via het infuus. Heftige tijden en niemand weet wanneer het stopt.

 

Trots zijn wij hoe Meike met deze vreselijke situatie omgaat. Beheerst en ondanks alle ongemakken toch een eigen wil getuigd van een mentaal sterk meisje wat niet voor niets de naam Mega Meike heeft gekregen!

 

Liefs Richard, Mirjam & Meike

mm16-image

13 reacties op Mega Meike 16

 • Ab van der Noll schreef:

  Tranen stromen over mijn wangen, sterkte allemaal.

 • Willem en Coby Keus schreef:

  Mogen wij jullie Gods hulp en bijstand wensen en Hij heeft haar tot nu toe bewaard. Wij zullen blijven bidden voor een herstel van Meike. Hartelijke groeten en veel sterkte van ons beiden.

 • jose schreef:

  respect voor jullie allemaal,dit doe je samen! ik hoop dat de stamcellen snel wakker worden en aan het werk gaan,en jij Meike mooie kleine dappere dame, zo verschrikkelijk trots op jou!

  warme groet
  jose (armbandje geeft nog steeds licht leuk s’nachts dus dagelijks even in mijn gedachten)

 • Trudi schreef:

  Hallo Richard, Mirjam en Meike,
  heb vertrouwen dat het goed gaat, deze dagen/weken na de stamceltransplantatie zijn vreselijk, maar het gaat zeker goed komen. Ik spreek uit ervaring, heb zelf afgelopen 31 augustus stamceltransplantatie ondergaan, ook van mijn eigen stamcellen en langzaam komt er weer licht!
  Heel veel sterkte, Trudi

 • Saskia schreef:

  Ik ken jullie niet maar volg wel het blog. Op deze manier wil ik jullie en vooral jullie prachtige dochter alle kracht van de wereld wensen in deze heftige en ongelooflijk moeilijke tijd!

 • gerard schreef:

  Heel veel sterkte, al zolang bezig , ook voor megameike wat een kanjer.
  Hoop dat alles snel beter gaat en dat straks de behandeling in de USA zijn vruchten gaat afwerpen
  Groetjes x gerard

 • ineke reesink schreef:

  Wij denken aan jullie, veel sterkte !

 • Een Oma schreef:

  Lieve allemaal, een Oma gaat een noveen-kaars opsteken in de kapel, ” NU ”
  voor Meike en de ouders!
  Heel veel liefs en sterkte voor het kleine meisje en de ouders!

 • Ine schreef:

  Heel veel respect voor jullie allemaal!

 • Jan Willem en Cindy schreef:

  Jullie zijn alle drie MEGA!!!!
  Heel veel sterkte gewenst we denken aan jullie!!

 • Roos schreef:

  Sterkte Richard , Mirjam en Meike, je doet het mega goed hoor.

 • pieter en annemiek schreef:

  Lieve Richard, Mirjam en Meike

  Al maanden volg ik julie strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Met diep respect kijk ik naar julie strijd. Wij weten sinds kort dat ‘wij zwanger zijn’ en ineens raken je dit soort berichten nog dieper dan het al deed. Als ik jullie verhalen lees is het een wonder hoe de medische wereld je kan helpen met deze strijd.

  We wensen jullie alle goeds, sterkte, liefde en geluk toe.

 • Els Boter schreef:

  Hou vol, het zijn zware lange dagen maar Meike is een vechtertje dus het moet goed komen!

  Een paar weken geleden lagen onze dames nog in bedjes naast elkaar, deelden ze speelgoed. Over een paar weken doen ze dat hopelijk weer!

  Groet,

  Els en Floortje