Get Adobe Flash player

Mega Meike 16

Even een tussentijdse update mbt deze laatste zware chemo. Zo zwaar dat na een paar dagen meike d’r afweer al plat gelegd was. Meike heeft veel gespuugd, veel pijn en koorts….ze krijgt nu zware antimisselijkheid medicatie, antibiotica, paracetamol en lichte vorm van morfine om de boel enigszins onder controle te kunnen houden. Voeding krijgt ze al een paar dagen nagenoeg niet meer binnen. Het is afwachten hoe dit alles zich verder gaat ontwikkelen en waar die koorts vandaan komt. Kan zijn dat het er bij hoort vanwege de zware kuur maar kan ook een bacterie/virus/schimmel zijn wat dan gevaarlijk is in deze conditie.

Gisteren heeft Meike een stamcel transplantatie gehad. Haar eerder geoogste stamcellen moeten haar binnen nu en 2 weken uit dit vreselijk diepe dal laten klimmen. Een bijzondere gebeurtenis, veel artsen erbij ivm complicaties maar ook omdat het niet heel veel voorkomt. Nadat de ingevroren stamcellen waren ontdooit liet de arts de cellen handmatig en zo snel mogelijk inlopen. Dit is gelukkig allemaal goed verlopen. De tijd zal het leren. En tot die tijd moeten we de heftige bijwerkingen met medicatie en een flinke dosis afleiding de kop indrukken. De hele dag door zijn we zelf medicatie aan het spuiten en loopt de verpleging in en uit voor alle medicatie via het infuus. Heftige tijden en niemand weet wanneer het stopt.

 

Trots zijn wij hoe Meike met deze vreselijke situatie omgaat. Beheerst en ondanks alle ongemakken toch een eigen wil getuigd van een mentaal sterk meisje wat niet voor niets de naam Mega Meike heeft gekregen!

 

Liefs Richard, Mirjam & Meike

mm16-image

13 reacties op Mega Meike 16