Get Adobe Flash player

Mega Meike 15

Het is zover, de laatste chemo is gestart….de hoge dosis. Nadat de kuur 3 x is uitgesteld omdat haar bloedwaarden steeds te laag waren (te veel risico’s), is de kuur afgelopen dinsdag toch gestart. Ook toen waren haar waarden eigenlijk nog te laag maar we kunnen niet veel langer meer wachten en uitstellen ivm de planning voor Amerika. En natuurlijk om de vaart erin te houden en eventuele sluimerende kankercellen op te ruimen.

Totaal 6 dagen chemo, een veel hogere dosis dan normaal en omdat de dosis zo hoog is krijgt ze 2 dagen na de laatste chemo dagen een stamcelreinfusie. Haar eigen lichaam kan na deze kuur niet meer herstellen. Hopen dat haar stamcellen snel aanslaan en ze snel weer gaat herstellen. Maar hier kunnen wel een paar weken overheen gaan. Ook worden we aangemeld bij de radiotherapie. Na deze hobbel moet Meike voordat we naar Amerika moeten, elke dag 3 tot 4 weken bestraald worden. En omdat ze nog zo jong is moet ze bij elke bestraling onder narcose. Ook dat zal nog even een flinke hobbel worden, maar eerst deze!

Tot nu toe gaat het redelijk goed met Meike voor wat ze al aan hoge dosis chemo heeft gehad en toch nog dapper na het spugen de gang op rent. Alleen inmiddels na dag 4 nemen de bijwerkingen de overhand en heeft Meike pijn en is ongemakkelijk. Haar maag doet pijn en ook het plassen doet pijn, de slijmvliezen gaan van boven tot onder kapot en de chemo die ze uitplast brand op haar huid. Er word nu gekeken naar passende medicatie. Gelukkig is er nog genoeg achter de hand maar deze periode zal even zwaar worden. Nachten zijn kort, om het uur staat er wel wat op het programma dus we zijn blij dat we elkaar kunnen aflossen en zelf ook even kunnen rusten. Heel fijn weer dat er zoveel lieve mensen zijn de eten voor ons maken of even een bakkie komen doen. Het zijn weer lange dagen op een afdeling met zoveel ellende bij elkaar.

Eg spannend allemaal dus, hele weerstand op nul, verhoogde kans op infecties en schimmels, het is allemaal nog al wat. Gelukkig hoeft Meike deze last niet alleen te dragen, we slepen haar hier met al onze kracht doorheen!

Liefs Richard, Mirjam en Meike

megameike15-1