Get Adobe Flash player

Mega Meike 13

Inmiddels zijn we alweer een week thuis van de 2e MIBG kuur in het Daniël den Hoed. ook dit keer mochten we gelukkig na 4 dagen weer naar huis! We waren dit keer iets minder gespannen omdat we wisten wat we konden verwachten. Meike liep zonder problemen ‘haar’ kamer in en had de grootste lol met het spelen met de videoverbinding. Gelukkig maar dat ze het geen probleem vond om weer terug te zijn in die kamer. Om 14.00 begonnen ze met het inlopen van het radioactief jodium. Het was de bedoeling dat Meike rustig zou slapen maar dat liep niet helemaal volgens plan. Ze waren nog niet begonnen (dachten we) of Meike werd al wakker en raakte een beetje in paniek. Richard ging snel naar binnen om haar te troosten en weer in slaap te krijgen en dat lukte gelukkig. Om ongeveer 16.00 was het klaar en kon het ‘uitstralen’ beginnen. Omdat Meike dit keer weinig/geen sedatie had gekregen, was ze het al snel zat in haar bedje. Grote uitdaging dus want we moesten nog 4 dagen! Dag twee begon, net als vorige keer, met koorts. Weer schrikken want het was niet duidelijk of dit door de therapie kwam of dat Meike een bacterie/virus had. gelukkig zakte haar temperatuur de dag later weer.

We wisten dit keer veel beter wat ons te wachten stond en hoe dat werkt met die straling, dus zijn ook vaker naar binnen gegaan. Meike een paar keer uit bed gehaald en haar in de kamer laten lopen/spelen. Dat maakte het voor haar een stuk draaglijker om de dagen door te komen. Vrijdag bleek dat ze al een flink stuk was gedaald qua straling dus we rekenden er al een beetje op dat we zaterdag naar huis konden. En inderdaad, zaterdag konden we weer lekker naar huis! En net zo vrolijk als dat ze het ziekenhuis inliep, liep ze zaterdag weer de deur uit. Klein dapper meisje!!

meike

Afgelopen maandag nog een scan gehad om te kijken of het jodium goed is opgenomen in het lichaam. Meike heeft deze scan zonder sedatie gedaan en ze heeft al die tijd (2 uur) rustig in de vacuüm zak gelegen. Er werd nog een CT scan gemaakt waarbij wij de kamer uit moesten, maar ook dit vond ze geen probleem en ze lag kletsend en lachend in de tunnel. Weer zo’n moment dat we mega trots te zijn op ons meisje!

Woensdag nog even bloed prikken voor het bloedbeeld en een gesprek met de oncoloog. Meike haar waarden zijn weer flink aan het kelderen, haar weerstand is laag en de bloedplaatjes stellen ook niet veel voor. Hopen dat ze snel een beetje aansterkt voordat de onderzoeken en laatste chemokuur start. De oncoloog zei wel dat het hem opviel dat Meike de laatste weken zo goed in haar bel lijkt te zitten. Toch fijn om te horen! Aankomende week krijgt Meike een CT scan en beenmergpunctie. De week daarna staat er nog een MIBG scan gepland. Hopelijk horen we dan snel alle uitslagen zodat we weten hoe Meike ervoor staat. In de eerste week van april zal naar verwachting  de hoge dosis chemokuur starten. Heel erg spannend dus allemaal!

meike1

In de tussentijd zijn we druk bezig met het regelen van alle zaken voor Amerika, want dat komt steeds dichterbij. Maar we zijn vooral druk met genieten van Meike!

13 reacties op Mega Meike 13

 • Els Boter schreef:

  Wat een stoere meid is die Meike van jullie zeg! Kan me heel goed voorstellen dat jullie inderdaad mega-trots zijn als ze zich zo goed door dit soort moeilijke dagen heen slaat. Weer een stapje dichterbij het eindresultaat…weer een hobbel genomen.

  Geniet van jullie meisje!

  Groet, Els en Floortje

 • Dorine schreef:

  Wat een sterk wondertje ben je toch,Meike!

 • Nell de veth schreef:

  Wat kunnen jullie tros zijn op Meike.
  Wat een sterk dapper meiske.
  Ik wens jullie alle 3 heel veel sterkte en positieve kracht.
  Hou vol en verlies niet de moed.
  Ik blijf haar volgen.

  Geniet van elke dag en moment dat ze bij jullie is.

  Vriendelijke groetjes(heb mee met spinning gedaan bij clubfit vlaardingen)

 • Joost schreef:

  Jullie mogen zeker trots zijn op dat grote kleine mensje, maar ook op elkaar!

 • Mille schreef:

  Het is inmiddels wel duidelijk dat één van de sterke karaktertrekken van Meike haar positieve instelling is. Geweldig hoe ze zich toch door alles heenslaat. En voor jullie als superouders: petje af en heel veel sterkte de komende tijd. Hartelijke groeten, Mille

 • Marcel Toet schreef:

  Wauw. Wat een dapper meisje. Goed gedaan Meike. Natuurlijk ook papa en mama.
  In gedachten bij jullie.

 • jose schreef:

  bedankt voor jullie up-date, meike is veel in onze gedachten en laat door haar armbandje zelfs in het donker de gedachten niet met rust..:) blij om te horen dat die stoere dame de zon in het leven nog ziet en zo dus ook jullie door dit gevecht heen loodst.
  heel veel sterkte en succes gewenst!!

 • René Bom schreef:

  Wat een toppahtjuh !!!!
  Ga zo door , je kannut !!!!

  Xx Bom

 • Sabrina schreef:

  wat een dapper meissie ben je ook he meike. super hoor wauw. nu lekker thuis genieten en aansterken. x

 • Ria van Zuijden schreef:

  Het is iedere keer weer spannend een nieuwe blog te lezen. Meike lieve schat, je bent echt een stoere meid, mega stoer.

 • Jan Willem en Cindy schreef:

  Ik snap dat jullie trots zijn op zo’n kanjer van een dochter!!!!
  Veel sterkte, denken aan jullie.
  Liefs

 • Roos Zuijderwijk schreef:

  Mieke wat ben je toch een sterk en stoer meisje, ineens durf je alles aan , geniet maar van het thuis zijn en wat een leuke foto van je wandeling in het bos.

 • Bianca vollering schreef:

  Ik blijf me steeds weer verbazen over het doorzettingsvermogen van de ouders en Meike.
  Ongelofelijk maar ook geweldig. Blij om te lezen dat ze beter in haar vel zit. Sterkte!