Get Adobe Flash player

Behandeling VS

Na de behandelingen in Nederland moet Meike naar Amerika om daar nog een laatste behandeling te ondergaan. Deze behandeling zorgt er voor dat de kans op dat de kanker terugkomt, nog eens aanzienlijk wordt verkleind. Richard, Mirjam en Meike gaan naar het Children Hospital of Philidelphia en moeten daar naar verwachting een half jaar blijven. Het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam werkt met dit ziekenhuis samen. Hieronder een korte uitleg over wat deze behandeling, de immunotherapie, inhoudt.

Vijf kuren in het ziekenhuis

De behandeling in het ziekenhuis in Amerika bestaat uit vijf kuren. In de polikliniek worden alle controles gedaan om vervolgens de kuur één voor één te starten. Deze kuur lijkt op de chemo kuur in Nederland, ook via een infuus wordt de medicatie toegediend. De zesde kuur (die bestaat uit medicijnen) kan in Nederland gevolgd worden.


Behandeling onderdeel van studie

De immunotherapie is een studiebehandeling. Dat betekent dat iedere patiënt vooraf nauwgezet wordt gescreend of hij/zij de behandeling mag/kan ontvangen. Ook worden de effecten en bijwerkingen van de behandeling nauwgezet genoteerd.


Bijwerkingen

Ook de behandelingen in Amerika hebben bijwerkingen, maar het grote verschil is dat deze accuut zijn, tijdens het toedienen van de medicatie. De bijwerkingen zijn wel net zo heftig als bij de kuren in Nederland. Koorts en pijn zijn eigenlijk bijwerkingen die altijd, bij ieder kind voorkomen. Met morfine wordt geprobeerd de pijn te bestrijden, middels een pompje kan dit worden toegediend. Er kunnen ook allergische reacties optreden, waar Meike veel last van kan krijgen.

Bijkomen
Net als in Nederland moet Meike tussen de behandeling door bijkomen, rusten en aankomen. Ook al is het effect van verlaagde weerstand niet aanwezig zoals na de chemotherapie, de immunotherapie is wel slopend en kost ontzettend veel energie.

Mocht je meer inhoudelijke informatie willen lezen dan verwijzen wij je naar Stichting Villa Joep.